2019. június 9., vasárnap

Classic HAB

Classic HAB 5,2/10

   A Classic HAB-ot egy Szatmárnémeti sörgyár készíti, amiről igazából sok mindent megtudni nem lehet, legalábbis az interneten keresztül nem, szóbeszédre meg ugye nem alapozunk. Honlapjuk ugyan van, de azon egy telefonszámon és email címen kívül csak a borítóképet találjuk, még csak egy "under construction" felirat sem kecsegtet annyival, hogy hátha lesz majd valami. Több helyről is be lehet szerezni, természetesen Romániában, mivel ugye egy román sörről beszélünk, ami ráadásul kézműves is, legalább is a doboz felirata szerint. Amúgy gyanítom, hogy ezt Romániában jelenleg sokféle törvény nem szabályozza, mert egyre másra jelennek meg nagyobb sörgyárak kézműves termékei, az meg ugye, hogyan? Ezt csak azért jegyzem meg, mert könnyen belefuthat az ember egy ilyenbe, aztán a valódi kézműves román sörökről már azt hiszi az ember, hogy szutyok, pedig nem az, vannak igen jók.
   A dizájnra panasz nem lehet, bár meg kell adni, hogy annyira nem is tetszetős, az biztos, hogy ha levenném a polcról, akkor az nem azért lenne, mert olyan jól néz ki. Összetevőiben árpamaláta, árpa (hogy ez külön miért, fogalmam sincs), komló és víz, vagyis nem tartalmaz kukoricát, és a Samberger Premium Lager-el ellentétben, ami ugye ennek a sörnek a kisöccse, már normális 11 fokos EP-ről indul és 5%os alkoholnál áll meg.
    Bontáskor nem szisszen nagyot és a habja is elég gyengus, bár javára váljon, hogy legalább nem kevertek bele valami kémiai zagyvalékot, hogy szép, tartós habja legyen. Az illata kifejezetten láger, vagyis, szinte nincs neki, ami van az egy picit élesztős, malátás. Az ízében a legjobb a csípősség, a többi más az már "Isten őrizz" kategória, ugyanis van egy édeskés, mosóporos íze, ami nagyon nem illik bele sehová sem. És ezt már nem tudja megmenteni az egyébként enyhe, kesernyés utóíz sem, mert abban is megjelenik ugyanez, hogy végképp elrontson mindent. 

Pontszámok: 

  • Dizájn: 9
  • Savasság-hab-szisszenés: 4
  • Illat: 5
  • Íz ivás közben: 4
  • Utóíz: 4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése