2018. október 25., csütörtök

Bornem Tripel

Bornem Tripel 8,6/10

     A Lidl áruház keretein belül gyakran szoktak lenni különböző válogatások sörökből. Egy ilyen alkalommal került hozzám egy belga sörválogatás, ami 6 féle sört tartalmazott, név szerint Gulden Draak, Gulden Draak 9000, Bornem Tripel, Bornem Dubel, Piraat és Piraat Triple Hop. Ezeket a söröket a Van Steenberge sörfőzde készíti, aminek a gyökerei 1789-ig nyúlnak vissza. A honlapjukon pontosan le is van írva, hogy s-mint, de a testvérek és kuzinok szövevényében könnyű elveszni. Maradjunk
annyiban, hogy mára egy modern sörfőzde, egész nagy portfólióval, de még viszonylag kis kapacitással és még mindig családi kézben van.
    A Bornem Tripel egy belga apátsági tripel stílusú, felső erjesztésű sör, összetevőiben árpamaláta, rizs, komló és víz található a cukor mellett, alkoholtartalma 9%. Két erjesztési fázist alkalmaznak a készítésekor, az első hordóban, a második pedig az üvegben történik. A dizájnjára valamiért nem adtak túlzottan, a címke az rendben van, aranysárga, kevés felirattal, ellenben nagyon hiányoltam a kupak díszítését, amit ezen a sörön teljesen mellőztek, mindössze egy teljesen üres, arany színű jutott ebből a kellékből neki.
    Bontáskor szépen szisszen és a habja is gyönyörűen fejlődik fel, ami apró szemű, közepesen kemény és nagyon tartós. Színe világos aranysárga és teljesen átlátszó. Az illata egész enyhe, kissé kesernyés, komlós. Az íze keserű, amolyan legényesen, keményen, keveredve némi malátás édességgel, ami természetesen csak nagyon enyhén érződik, illetve az alkohol meglehetősen intenzív ízével, ami már annyira nem képes belesimulni az össz ízbe, kicsit kilóg belőle. Az utóíze szintén kesernyés, de viszonylag hamar eltűnik, nyomokban érződik még utána egy icipici gyümölcsös íz is.

Pontszámok: 


  • Dizájn: 8
  • Savasság-hab-szisszenés: 10
  • Illat: 8
  • Íz ivás közben: 9
  • Utóíz: 8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése