2019. június 17., hétfő

Ciuc Premium Weizen 6,6/10 


    Aki Romániában járt már, annak a Ciuc-ot nem kell bemutatni, mint sört, aki meg nem az úgyis hallot róla, mikor is a Heineken tulajdonában lévő cég pereskedett a Székely sörgyárral a név miatt. A Ciuc Csíkszeredában készül, az azonos nevű sörgyárban, ami, mint már említettem a Heineken csoport tagja. A Premium Weizen, ahogy a neve is állítja egy prémium kategóriás búzasör, feltehetőleg, bár ezt a címkén nem jelölik külön, német stílusú a nevéből ítélve. Ahogy az egy búzasörhöz illik szűretlen és nem pasztörizált. Összetevőiben árpa és búzamaláta, víz, illetve komló található. A malátáról annyit, hogy a címke nem áralja el, hogy pontosan milyen, de azt igen, hogy három féle malátát tartalmaz.
   A dizájnja a 0.33-as kiszerelésnek szép, az üveg dombornyomott, pici címkével, az is inkább csak az információk miatt, a kupak pedig nem csak díszített a névvel,  hanem "twist off" megoldásos, tehát bontó sem kell hozzá. Szóval a csavarásos bontáskor szépen szisszen, de búzasörhöz képest a habja nagyon gyengus és pillanatok alatt el is illan. Az illata, mármint az a nagyon kevés ami van nek,i egész búzasörös, banános, csak hát rettenetesen halovány. Az íze édeskés, roppant csípős a szénsav és alkohol kombójától, ami egyébként 5,3%. Ezt a csípősséget külön a címke is megemlíti, hogy üdítően szénsavas, ami valós is, ellentétben az enyhe gyümölcsös ízekkel, amiket sajnos még nyomokban is igen nehéz megérezni, az is leginkább a banánra korlátozva. Az utóíze kicsit csípős, kicsit savanykás, illetve picit amolyan hordós. Összességében a Ciuc próbálkozott, de még messze van a megoldás.

Pontszámok: 

  • Dizájn: 10
  • Savasság-hab-szisszenés: 5
  • Illat: 6
  • Íz ivás közben: 6
  • Utóíz: 6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése