Transylvania After Dark 4,4/10

A sör maga egy doppelbock, amit 50 napig erjesztenek, a címke szerint (mondjuk valószínű érlelik inkább, csak hát keverik a szezont a fazonnal a dizájnerek). Kézműves sörnek van titulálva, összetevőiben árpamaláta, komló, víz és élesztő, 16 fokos EP-vel indul és 7.2% alkoholtartalommal van megáldva. A dizájnja nagyon menő, fekete alapon egy középkori várost imitál a címke, a kupakot pedig két, egymásnak feszülő kosfej ékesíti.
Bontáskor nem szisszen nagyot, habja pedig egyáltalán nincs, töltéskor inkább amolyan üdítős kinézete van a kevés buboréknak, ami felszáll belőle. Az illata elsőre kellemetlen szag, amolyan paradicsomlevet idéző, később ez némileg enyhül és érződik némi pörkölt maláta is, de az első benyomás az nem túl kellemes. Az íze ivás közben nem annyira szörnyű, mint azt a szag után elvárnánk, egy kicsit édeskés, kesernyés aromája van, kemény csípősséggel fűszerezve. Az alkohol magas értéke ellenére sem válik ki az ízből külön és érdekes módon az egésznek van némi híg érzete. Bár külön nem írják, hogy alsó vagy felső erjesztésű, csak, hogy klasszikus német apátsági a XVII. századból az íze a láger sörökét utánozza. Az utóíze kissé savanyú és enyhén kesernyés, a legjobb benne, hogy hamar elmúlik. Ha valaki elsőként ilyen kézműves sört iszik, az hamar vissza fog térni a pillepalackos sörökhöz és nem fog vágyni a sörforradalom termékeire az biztos.
Pontszámok:
- Dizájn: 10
- Savasság-hab-szisszenés: 2
- Illat: 3
- Íz ivás közben: 4
- Utóíz: 3
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése