2018. április 25., szerda

Dinkelacker Kellerbier

Dinkelacker Kellerbier 9.2


    A Dinckelacker egy családi sörfőzde Stuttgartban, 1888-as alapítással, bevallásuk szerint környékbeli anyagok felhasználásával készülnek a sörei, ettől is minőségiek. Honlapjuk szerint kézműves söröket készítenek. Érdekes módon a tesztelt alany nem található meg a honlapon, nem tudom, hogy sikerült nekik összehozni ezt a bravúrt.
    A kiszerelés csatos üveg, szóval adtak a divatnak rendesen, nem kétséges, hogy a prémium kategóriába szánták, az amúgy 125 éves évfordulóra készült sörkülönlegességet. Első ránézésre azt hittem, hogy matt papírra van nyomva a címke, de nem, ezt csak a régies kép a gyárról hiteti el velünk. Középen a címerükkel, ami nem egy díszes valami, amiben CD az alapító monogramja kapja a fő hangsúlyt a három kalász mellett. 
    Bontáskor, akkorát pukkan, mint egy pezsgő, óvatos öntésre is szépen felhabzik, azonban a habja nem valami kemény, valamint nem túl gyorsan, de teljesen eltűnik. A színe aranysárga, természetesen nem átlátszó, mivel szűretlen sörről van szó.
    Illata kellemesen malátás, de érződik rajta a komló is egy icipicit, mindez nem túl intenzíven, ezért kellemes hatást kelt. Az íze nagyon össze lett rakva, ivás közben kellemesen malátás édeskés, majd megjelenik a komló íze, amit pont annyira keserű, mint ami egy kellerbiertől elvárható, ez a kesernyés íz aztán még egy ideig meg is marad ivás után. A magasabb alkoholtartalom (5.6) egyáltalán nem érződik az ízén, teljesen belesimul abba.

    

Pontszámok: 

  • Dizájn: 10
  • Savasság-hab-szisszenés: 9
  • Illat: 9
  • Íz ivás közben: 9
  • Utóíz: 9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése