2018. augusztus 4., szombat

Ciuc csapolt

Ciuc (csapolt) 8,2/10

    Aki Romániában járt már, annak a Ciuc-ot nem kell bemutatni, mint sört, aki meg nem az úgyis hallot róla, mikor is a Heineken tulajdonában lévő cég pereskedett a Székely sörgyárral a név miatt. A Ciuc Csíkszeredában készül, az azonos nevű sörgyárban, ami, mint már említettem a Heineken csoport tagja. Egyébként a csapolt változat egy prémium láger, összetevőiben az árpamaláta, víz és komló található meg. 
     Csapolt sörről lévén szó a dizájnt a korsóra adtam, ami mondjuk nem feltétlenül függ magától a gyártótól, mert adhatnak ugyan poharat vagy korsót a fogadósnak, ha az nem használja, vagy esetleg tróger módon más korsójába tölti. Szerencsére itt szó sem volt ilyesmiről a korsó pedig igen szép, kivéve az űrtartalmát, ami a mostanság divatos 4 dl változat volt. A habja szép, kemény apró szemű, tartós végig megmarad a korsóban, színe világos aranysárga. Illata meglehetősen kevés, maláta érződik belőle leginkább, valamint egy kevés fémes illat, ami majdhogynem már szag. Íze kesernyés, egyértelműen inkább a komló dominál benne, de azért némi maláta is kiérződik belőle, valamint itt is megjelenik az a bizonyos fémes íz, feltehetőleg a szénsavtól, ami egyébként pont elegendő mennyiségű szerintem. Utóízben is a komlóé a főszerep, nem túl erősen és nem is túl intenzíven, egy lágernek teljesen megfelelően.

Pontszámok: 

  • Dizájn: 10
  • Savasság-hab-szisszenés: 10
  • Illat: 6
  • Íz ivás közben: 7
  • Utóíz: 8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése